Oogarts

Vanochtend de eerste afspraak bij de oogarts.
Door de Prednisolon heb ik diabetes gekregen en moet ik dagelijks insuline spuiten.
Nu ga ik er vanuit dat dit weer over gaat als ik met de Prednisolon ben gestopt maar sinds het spuiten met insuline gaat mijn zicht dus achteruit. Ik moet continue knipperen en turen om scherp te blijven zien.
Ik had al een leesbril, ouderdom komt met gebreken, en daarmee kon ik alles van dichtbij weer goed zien en lezen maar ook dit ging dus niet echt lekker meer.

Daarom toch maar, in overleg met de nefroloog, een afspraak laten plannen om te kijken wat er aan de hand is. Dus om half 9 richting het WZA gegaan voor de eerste onderzoeken. Manlief moest mee want met de druppels doe ik zou krijgen was het advies niet zelf auto te rijden.

Gelukkig bleek uit alle onderzoeken, inclusief de pupilvergrotende druppels, dat er niets aan de hand is dat niet met een simpele oplossing is te verhelpen.
De suikerziekte en dan met name het schommelen van het suikergehalte, zorgt voor slechter zicht. Ik kreeg als advies om, voor zolang de suiker niet stabiel is, een sterkere leesbril te halen. Gewoon een simpel dingetje van de drogist zou al voldoende zijn.
Dus die hebben we meteen maar gehaald. En verhipt. Het scheelt al een heel stuk.
Wat een opluchting. Geen staar, glaucoom of verhoogde oogboldruk. Tot nu toe!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

2 gedachten over “Oogarts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: