Controle

Vanmiddag om 15.00 uur had ik de afspraak bij de nefroloog.  Inmiddels 4 maanden en 4 dagen in het traject onderweg. En als ik het volledige traject van 2 jaar moet doorlopen, waar ik wel vanuit ga,  heb ik nog 5 van deze periodes te gaan.

Gelukkig waren de uitslagen goed.  Het eiwitverlies zit nu op 0,95 gram per liter. En blijkbaar is alles onder de 1 gram acceptabel.
Ik mag dus doorgaan met de afbouw van de Prednisolon en ga verder met de rest van de medicatie zoals het was.
Als alles blijft gaan zoals het nu gaat wordt in september de Endoxan vervangen door een andere, lichtere chemopil. Helaas wel met nog steeds kans op dezelfde bijwerkingen als de Endoxan.
Ook het eiwitgehalte in mijn bloed begint gelukkig te stijgen. Nog niet optimaal maar toch…er is een stijging!

Omdat ik me nog wel steeds zo moe, slap en verward voel heb ik gevraagd welke medicijnen dat als bijwerking hebben. Volgens de arts is dat de Prednisolon en het advies is om wel in beweging te blijven om de spieren aan het werk te houden. Volgens hem zijn er zelfs patiënten die een jaar na het stoppen met de Prednisolon nog klachten hebben met betrekking tot spierzwakte.
Nog meer een reden om in beweging te blijven dus. Want ik wil toch uiteindelijk wel weer naar het vooruitzicht een nieuwe baan te kunnen gaan zoeken en weer te kunnen werken. Dus gaan we door met: Het komt zoals het komt!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

2 gedachten over “Controle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: