Endoxan/Cyclofosfamide

Voor vanochtend had ik een afspraak staan bij mijn vaste kapster.
Even weer mijn blonde lokken bij laten werken. Ik verheugde me echt op de anderhalf uur me-time.

Eenmaal bij Tessie aangekomen in de salon, doorgesproken wat ik graag wilde. Haar viel meteen op, toen ze mijn haar, zoals altijd, inspecteerde, dat mijn haar op mijn kruin veel dunner was geworden in vergelijking met 8 weken geleden toen ik voor het laatst bij haar was.
Ik schrok van die mededeling, maar het bevestigde wel meteen wat ik al een week of 2 vermoedde. Daarvoor verloor ik namelijk amper haar als ik mijn haar borstelde. Nu blijven er haren achter in mijn borstel en ook als ik tussendoor met mijn handen door mijn haar ga blijven er haren in mijn handen achter.

Toch heb ik mijn planning in overleg met haar doorgezet. Zolang ik nog haar heb en geen kale plekken, wil ik dat het mooi zit en een leuke kleur heeft. Dus de blonde lokken zitten er weer in. En ik ben er blij mee!
Komen er in de toekomst wel echt kale plekken dan is het wat mij betreft tijd om de tondeuse zijn werk te laten doen. Want ondanks dat ik een kaal hoofd niet zie zitten, kale plekken lijkt me nog erger. Dan liever een kale kop met als het nodig is een mutsje op.
( die had ik voor de zekerheid toch al aangeschaft )

Nu dus duimen dat ik eind augustus mag stoppen met de Endoxan en dat de haaruitval niet nog zoveel erger wordt dat de tondeuse er alsnog bij moet worden gepakt. Al ben ik wel zo realistisch om te begrijpen dat als Tessie het effect van ( voor zover mij is opgevallen ) de laatste 2 weken al opvalt, ik waarschijnlijk rekening moet houden met meer uitval. Hoe dan ook: fingers crossed, again!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

5 gedachten over “Endoxan/Cyclofosfamide

 1. Wat heerlijk om even tijd aan jezelf te besteden. Ik bewonder je wel om wat je schrijft, dat vind ik dapper. Het lijkt me ontzettend moeilijk om haar te verliezen. Je zal er niet minder knap om worden, want knappe mensen stralen toch wel. 🌻🌞 lekker genieten van je nieuwe coup!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, dat is echt heel begrijpelijk. Ik hoop dat het voorlopig nog weg blijft. Het is misschien een schrale troost, maar gezien jouw gezicht zal het je mooi staan (ondanks dat het geen keuze zal zijn) 🌹

    Geliked door 1 persoon

   2. Dank je wel voor je compliment! Ik ga maar geen recente foto plaatsen. Inmiddels is mijn gezicht namelijk kogelrond door de Prednison….
    Ik hoop ooit weer het voor mij bekende gezicht terug te krijgen. Maar beter worden is nu de de prioriteit!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: