Kramp

Inmiddels is het alweer 6 dagen geleden dat ik, in overleg met de nefroloog, heb besloten te stoppen met de Atorvastatine. Dit om te kijken of de krampen en tintelingen zouden stoppen.
En geloof het of niet, ik heb al 5 dagen geen kramp meer gehad en ook de tintelingen, die ik toch 24/7 had, zijn, tot nu toe, helemaal verdwenen.
Waar stug en hardnekkig Googlen toch niet goed voor kan zijn?! En ookal was de nefroloog wel sceptisch want volgens hem vielen mijn klachten niet te plaatsen bij de Atorvastatine, ik was vastberaden ermee te stoppen! Onder mom, je moet toch ergens beginnen ben ik blij dat het nu toch niet de Furosemide lijkt te zijn. Die is namelijk veel belangrijker voor mijn hersteltraject.

Natuurlijk houd ik een slag om de arm. Toeval kan ook nog steeds een factor zijn. Maar ik heb goede hoop dat ik de boosdoener heb gevonden met als bron: http://www.apotheek.nl
Daar vond ik de eventuele bijwerkingen. En aangezien ik toch al, ik zeg het maar nogmaals, overal op anders dan een ander op reageer, lijkt me het heel waarschijnlijk dat ik bij de 1-10 op de 100 hoor die dus ook kramp en andere spierproblemen krijg van deze medicatie. 

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

5 gedachten over “Kramp

 1. Ha, een soort cholestorolverlager, zie ik. Ik heb eens op advies van de huisarts één of andere ..statine gebruikt. Als ik het me goed herinner, kreeg ik daar forse spierkrampen van. Omdat ik daar zonder al genoeg last an mijn benen had, ben ik er al heel snel mee gestopt. Met wat omzettingen in het eetpatroon, heb ik na een tijdje hetzelfde resultaat bereikt als met die ..statine, namelijk een heel acceptabel cholestorolpeil.
  Hopelijk heb je hiermee weer een probleem getackeld! Medicijnen zijn vaak vrienden in de strijd, maar ze kunnen de eigenstrijdlust ook ondergraven, denk ik wel eens.

  Geliked door 1 persoon

   1. Schrale troost: ik krijg dagelijks een dozijn pijnstillers met hetzelfde dikmakende effect. Maar ik heb een stuk minder pijn dan daarvoor. Hier laat je wat, daar krijg wat. 🤗

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: