V-day!

Na de vierenhalve week koorts en nu twee weken koortsvrij te zijn, durf ik het ook aan: Ik heb me laten inenten tegen het Covid-19 virus. Bovendien heb ik ook van de nefroloog, afgelopen donderdag,  groen licht gekregen. Dus voor vanmiddag stond de eerste prik op de planning.

Wel moet ik er, volgens mij arts,  rekening mee houden dat de bescherming bij mij minder effectief kan zijn door de immuunsuppressie. Aangezien mijn afweer systeem ‘plat’ ligt, is de kans aannemelijk dat het niet optimaal zijn werk kan doen met het vaccin. Dit is althans de uitleg van de arts.
Maar onder het mom: “Beter iets dan niets”, heb ik uiteraard wel de Pfizer laten zetten! En 5 juli staat nummer 2 op de planning!
Als je het mij vraagt mag er over een jaar ofzo nog een derde enting komen voor deze doelgroep. Just to be sure!

Nu maar duimen dat ik niet teveel last van bijwerkingen ga krijgen. Mijn lichaam reageert immers sowieso al altijd anders op medicatie dan algemeen te verwachten is. Maar laten we vooral uitgaan van de ‘norm’!

Gisteren in ieder geval heerlijk genoten van een zonovergoten dag op de camping. Voor de verandering werd ik, uiteindelijk, pas om half 9 wakker. Ik kan me niet herinneren wanneer me dat voor het laatst is gebeurd. Sinds ik in mijn, zo gehate, traject zit ligt mijn tijd van wakker worden ergens tussen 06.00 en 7.30 uur.
Dus dit uurtje extra voelde meteen als uitslapen.
Wat een beetje frisse boslucht niet voor een mens kan doen!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

2 gedachten over “V-day!

  1. Dat is mooi nieuws. Hopelijk heb je meer baat dan last van je prik.
    Hoe het in de toekomst zal gaan m.b.t. corona, moeten we allemaal nog afwachten. Best kans dat er een soort extra jaarlijkse vaccinatie komt naast de griepprik b.v. Maar dat is voor later, eerst maar genieten van het mooie weer nu.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: