Afbouwen!!

Vanmiddag de controle bij de nefroloog gehad. Wat fijn dat hij letterlijk alle tijd neemt om alle vragen en suggesties van mijn kant door te kunnen spreken.
Het gevoel te krijgen dat je heel serieus genomen wordt. De uitleg waarom hij er dan toch anders over denkt. En dat is natuurlijk logisch want ik ben geen arts. Maar wel een eigenwijze tante die veel op Google te vinden is sinds ze ziek is.
Maar ook het meegaan in mijn voorstel te stoppen met de Atorvastatine omdat die ook als veroorzaker van kramp en spierproblemen bekend staat. Het gaf mij in ieder geval het prettige gevoel om samen naar een oplossing voor mijn klachten te kunnen zoeken,  dingen uit te sluiten.

Gelukkig was de uitslag van de PET-scan al binnen. En ook daar waren geen bijzonderheden. Wel enigszins wat onrust in mijn maag maar blijkbaar niet dusdanig dat nader onderzoek op dit moment gewenst is. Al met al een positieve
resultaat dus! En voor mij een hele opluchting na toch wel een week ( stiekem ) in spanning te hebben gezeten.

Wel is gebleken dat ik ergens, niet heel lang geleden, een infectie van Hepatitis E ( Geelzucht ) moet hebben doorgemaakt. Blijkbaar hebben ze dit terug gevonden in antistoffen waarop ik positief ben getest in de bloedafnames tijdens mijn opname.
Op zich apart want ongeveer 2 maanden geleden had ik een gele huidskleur en mijn oogwit was wat gelig. Dit heb ik toen ook bij de nefroloog gemeld maar hij vond het toen niet extreem en heeft er dus ook niets mee gedaan. Achteraf misschien toch een signaal? Wie zal het zeggen. Maar dit zou op dit moment de enige verklaring voor mijn langdurige koorts kunnen zijn. En anders blijft het voor iedereen een mysterie.

En dan het meest positieve nieuws. Mijn eiwitverlies is dusdanig verbetert dat ik mag gaan afbouwen met de Prednisolon!!!
Yeahhh!!! Eindelijk maar toch!
Wel was het eiwitgehalte in bloed nog lager dan gehoopt maar de arts hoopt dat dit te wijten is aan de langdurige koorts en dat ook dit zich nu meer gaat herstellen.
Morgen mag ik dus terug van 60 mg naar 50 mg per dag!
Het begin is er! En nu maar hopen dat ook de bijwerkingen langzaamaan gaan verminderen.
I feel positive vibes!!! 

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

4 gedachten over “Afbouwen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: