PET-scan

Inmiddels zit ik samen met manlief alweer een paar uurtjes bij onze caravan. Even bijkomen van de, voor mij, ( en waarschijnlijk ook voor hem ) best wel spannende ochtend in het Martini Ziekenhuis voor de PET-scan. Volgens afspraak meldde ik me om 9.15 uur. En voor ik het wist werd ik al opgeroepen. Gelukkig verliep alles volgens planning. Zelfs het infuus prikken ging in 1 keer goed. Dat was ik, tijdens mijn opname in het WZA, wel anders gewend. Daar waren mijn aderen continue op de vlucht en aan de rol om maar geen naald te hoeven aannemen. Deze keer zat het gelukkig een keer mee!!

Nadat het infuus was gezet moest ik nog een half uur wachten op de contrastvloeistof. Die stond pas om 10.00 uur gepland. Gelukkig was er tv in mijn privè kamertje. Dus ik hoefde me niet te vervelen. Het half uur wachten was dus ook zo voorbij. Na het inspuiten van de vloeistof moest ik minimaal een half uur stil liggen ( nog meer was ik dankbaar voor de tv ). Daarna zou ik nog een half uurtje mogen bewegen en was het de bedoeling dat ik nog 2 bekers water zou drinken. Al met al duurde dat laatste half uur, voor mijn gevoel wel erg lang. En ineens hoor ik via de intercom een dame die me, na wat geworstel met mijn achternaam, vertelde: “Mevrouw B. we zijn vergeten u te zeggen dat u weer mag bewegen. Wilt u nu uw water drinken en naar het toilet gaan? Dan komen we u zo halen voor de scan!”
Mijn antwoord was: “Ik had al het gevoel dat dit half uur langer duurde dan de vorige!”
Dus hup, 1 beker water achterover, mondkapje op, toilet zoeken en weer terug naar mijn ‘hok’ voor de 2e beker. Al na 1 slok stond de verpleegkundige in de deur om me te halen. Die 2e beker is er dus even bij gebleven.

Hup, mijn spullen bij elkaar gezocht en mee naar de scan-kamer. Daar mocht ik meteen op het, wel erg smalle, bed gaan liggen. Kussentje in de nek en onder mijn knieën.  Dat was dan wel weer enigszins comfortabel. Daarna een zwaar soort deken met klittenband over mijn buik om mijn armen op zijn plek te houden. “U weet dat u een full-body scan krijgt? Dit duurt ongeveer 25 minuten!”
Ik antwoordde dat me dat inderdaad was verteld. Dus wat mij betreft konden we los.
25 minuten stil liggen is dan nog best lang maar ergens ook weer zo voorbij.
Dus nu is het wachten op de uitslag begonnen….

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

2 gedachten over “PET-scan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: