Insuline

Vandaag de bloedsuikercontrole gehad bij de huisarts om het ‘dagboekje’ te bespreken dat ik bij zou bijhouden omdat ik in de middag steeds behoorlijk hoog ‘piek’ als gevolg van de Prednisolon.
Bijkomend verschijnsel is dat ik ontzettend vaak naar het toilet moet en daardoor amper de deur uit durf.
De huisarts heeft daarop meteen de internist gebeld om te overleggen hoe hiermee om te gaan. Vooral omdat ik pas volgende week donderdag weer een afspraak heb bij de nefroloog.
Het advies was om meteen te starten met insuline spuiten voor het slapen gaan. Oopss! Dat had ik even niet zien aankomen. Het stond natuurlijk wel als mogelijke bijwerking gemeld maar hè, ik heb al zoveel bijwerkingen dan zou dit er niet ook nog bijkomen toch? Helaas, het kon er toch ook nog wel bij.
Bijkomend voordeel van het spuiten zou zijn dat ik dan, hoogstwaarschijnlijk,  weer minder aandrang en dus weer wat meer bewegingsvrijheid zal gaan krijgen.

Vanmiddag dus naar de apotheek geweest om de eerste 5 prikpennen, wegwerpnaalden en naaldencontainer op te halen. En kan ik me dus gaan storten op het aanleren van een nieuwe techniek ( het klaarmaken van de pen en het spuiten van insuline ), het inlezen in en herkennen van hypo’s en hyper’s. Er komt nogal wat bij kijken begrijp ik.

Nu maar hopen dat ik op kort termijn kan starten met de afbouw van de Prednisolon. Dat zou inhouden dat ook het spuiten uiteindelijk weer onnodig gaat worden.
Maar tot dan komt het er wel weer even bij.

Morgenochtend mag ik me om 9.15 uur melden in het Martini Ziekenhuis voor de, al eerder geplande, PET-scan. Daar zijn we dan ook meteen de rest van de ochtend zoet mee. Een half uur voorbereiding voor inbrengen van de infuusnaald en soort radioactieve vloeistof op basis van o.a. suiker. 
Dit moet dan een uur inwerken en  dan de scan zelf nog, dat duurt tussen de 25 en 45 minuten.
Als voorbereiding daarop mag ik vandaag alleen koolhydraatarm eten. Ook wel een uitdaging als je dat niet gewend bent. En nu maar heel hard duimen dat er geen gekke dingen uit de scan gaan komen. Met een beetje geluk hoor ik dat volgende week tijdens mijn controle-afspraak bij de nefroloog en wordt het oordeel dat ik zo gezond als een vis ben en alle ongemakken komen door de medicatie. Fingers crossed!!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

One thought on “Insuline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: