Diabetes?

Wat brengt deze reis nog meer?

In de week dat ik in het WZA lag is naar voren gekomen  dat ik, gelukkig tot nu toe alleen in de middag, te hoog ‘prik’ op bloedsuikers. Ik die nog nooit hoog heb geprikt. Ik controleer namelijk ( nieuwsgierig als ik, van nature ben ), zo af en toe, thuis met het, van mijn ouders geërfde, priksetje.
Dit kortdurend hoge suikerniveau schijnt een bijwerking van de Prednisolon te ( kunnen ) zijn. En dus moet ik hiervoor onder controle bij de huisarts. Daarom heb ik afgelopen woensdag contact met mijn huisarts gehad en het advies was: Vanaf nu dagboekje bijhouden. 4 keer per dag prikken. 3 keer nuchter, dus voor de maaltijden en 1 keer rond 14.00 uur. ( Het verwachtte piekmoment ).
Gelukkig zijn daar leuke apps voor dus ik probeer nu trouw de waardes bij te gaan houden.

Nuchter ben ik zo gezond als een vis.

Inmiddels begint mijn, door zichzelf opgedrongen vriendin, genaamd M.G. ( Membraneuze Glomerulopathie ) wel een veeleisende dame te worden. Ze wil continue aandacht en geeft ongevraagd en vraagt ongewild om:
Koorts, zweten, ( en dit uiteraard in de nacht waardoor slapen vrijwel onmogelijk wordt gemaakt ), prikken, pillen, ontbijten, hazeslaapje, prikken, lunchen, hazeslaapje, prikken, pillen, prikken, avondeten.
Ik moet zeggen haar tactiek is erg effectief. Er is geen ontkomen aan. Ik zal dus, hoe dan ook, mee moeten in haar, door mij niet gewenste, aanwezigheid en de dagtaak die daaraan gekoppeld zit.

Afgelopen nacht bijvoorbeeld had dit tot gevolg dat ik me 3 keer kon verschonen. Kletsnat van zweet en ‘koude koorts’ oftewel: Geen temperatuurverhoging maar wel de effecten van koorts.
En ik geef het je te doen als je ijskoud bent, je shirt kletsnat is en dan je bed uit moeten om een nieuw shirt te zoeken, je een beetje op te frissen, het badlaken in bed ( waar ik dan op lig om mijn beddengoed nog een beetje fris en droog te houden ) te verwisselen en dan weer proberen te ‘slapen’. En dat iedere nacht opnieuw voor nu al ruim 3 weken. Ik ben er zo helemaal klaar mee!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

One thought on “Diabetes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: