SEH en opname

Here we go again…

Gisteren, met 40,4 graden koorts, via de huisarts opnieuw naar de SEH doorgestuurd. En na de benodigde onderzoeken en uiteraard ook weer een Coronatest ben ik nu opgenomen op de afdeling A1 om uit te laten zoeken waar toch die koorts vandaan komt. De afspraak was dat ik tijdens een koortspiek opnieuw zou worden geprikt. In de hoop uit dit bloed meer te kunnen halen.

Vanochtend rond 5.45 uur werd ik opnieuw wakker met de bibberitus, steenkoud, dus op de bel gedrukt voor een extra deken. En dat terwijl ik er al 2 over me heen had liggen. De verpleegkundige heeft toen meteen de temperatuur gecheckt maar die was netjes 36,4. Toch wist ik toen al dat dit maar van korte duur zou zijn. Dus een uur later weer gebeld, resultaat: 38,6. Nog niet hoog genoeg…dus liever nog even doorbijten of liever gezegd doorzweten. Met om 8.30 uur het gewenste record: 40,5.
Meteen iemand van het Lab erbij om bloed te prikken en vanaf toen aan de paracetamol om de koorts te drukken. Jammer genoeg heeft het nog tot in de middag geduurd voor ik weer koortsvrij was.

Het uitzicht vanaf mijn bed

In ieder geval is nu net wel duidelijk geworden dat het geen urineweginfectie is. En de uitslagen van het bloed waren, tot dusver,  ook goed. Het wachten is nu nog op de uitslagen die op kweek staan. En dat kan een aantal dagen duren. De nefroloog wil in ieder geval nu niet zomaar weer een antibioticakuur starten zonder de oorzaak te weten dus voorlopig is het afwachten geblazen.
Ook werd er vanmiddag ineens nog gedacht aan een ontsteking in de voorholten dus dat is net onderzocht en ook daar lijkt het probleem niet te liggen.

Dus ik hou de gemoederen nog evenmin bezig met het mysterie: de koorts van Jeannette.

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

3 gedachten over “SEH en opname

 1. Hey Jeanette,
  Je bezoekjes aan mijn blog waren me niet ontgaan. Ik had hier ook al een paar maal wat rond gekeken, maar van een reactie was het nog niet gekomen.
  En ik zeg het ook eerlijk, ik vind het moeilijk om te reageren op je verhalen. Als lezer voel je je al snel machteloos bij zoveel ellende en onzekerheid. Maar omdat ik zelf de afgelopen jaren af en toe ook de nodige pijn en ellende heb doorgemaakt, weet ik ook hoe belangrijk het is om af en toe een klein hartje onder de riem gestoken te krijgen.
  Veel meer dan je heel veel sterkte wensen kan ik niet.
  Mocht je afleiding zoeken, dan ben je op mijn weblog altijd welkom als je dat daar kunt vinden.
  Een hartelijke groet uit Fryslân,
  – Jan K. alias Afanja

  Geliked door 1 persoon

  1. Op dit moment ben ik helaas niet zo actief met het lezen van de andere blogs. Even de energie niet. Maar ‘dankewol’ voor de tijd en moeite die je hebt genomen. Dat doet goed! Groet terug uit het mooie Drenthe!

   Geliked door 1 persoon

   1. Alle begrip dat je nu met andere dingen bezig bent dan met actief bloggen. Ik bedoelde het ook meer in de zin van, gewoon even ‘doelloos’ plaatjes kijken ter afleiding of zo. Hoe dan ook, houd je haaks!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: