Zelfliefde

Vanochtend mocht ik me weer laten verwennen door mijn, vaste kapster, Tessie.
Zij weet precies wat ik nodig heb, heeft aan half woord genoeg en ik laat alles dan ook vol vertrouwen aan haar over. Dus inmiddels ben ik een kleurtje rijker en is mijn haar een stuk korter geworden. En zoals ik al had verwacht is het resultaat, gezien de omstandigheden, weer prima gelukt.

Ondanks de Endoxan is mijn haar nog in redelijke conditie. En gelukkig valt het tot nu toe niet uit. Wel merk ik dat het steeds dunner wordt. Maar hopelijk is ook dat van voorbijgaande aard.

De foto op mijn ‘Over mij’ pagina is vorig jaar oktober gemaakt.  Toen ik nog niet wist dat ik ziek was/ben en dus ook nog geen medicatie gebruikte. Een heel verschil met nu,  precies 8 weken op weg in mijn traject. En uiteraard zijn we er nog lang niet.

Volle maan gezicht

Gisteren had ik namelijk echt een hele slechte dag. Mijn lichaam wilde helemaal niet. Mijn hoofd was èèn wattenbrij. Doodmoe… en werkelijk alles maar dan ook alles was teveel. Maar gelukkig vandaag, ondanks weer een keer veel te vroeg wakker, voel ik me een stuk beter. Van 8.15 – 9.15 nog een uurtje op bed gelegen zodat ik het ook bij de kapper vol kon houden. En vanmiddag nog maar een uurtje proberen te pakken. Op dat vlak ben ik nog steeds heel erg zoekende naar wat werkt om het kleine beetje energie dat ik nog heb een beetje te verdelen om de dag door te komen.

Daarom was ik vandaag extra blij met mijn kappersafspraak. Even weer dat momentje voor mezelf. Dat stukje zelfliefde waar ik altijd al zoveel moeite mee heb mezelf te gunnen. Even niet alleen maar het in huis zitten, in de (Corona) veilige bubbel. Want zolang ik niet ben ingeënt en mijn weerstand zo laag is voel ik me niet zo vrij als ik zou willen. Daarom hoop ik des te meer dat het weer snel beter, lees: warmer, wordt zodat we weer naar onze escape kunnen. De caravan die al helemaal klaarstaat voor dit seizoen. Midden in de bossen. Van alle gemakken voorzien.

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

One thought on “Zelfliefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: