Op weg naar de Horizon

Blöf heeft een nieuw nummer uit, gisteren hoorde ik het voor het eerst in de auto. De tekst, vooral van het refrein, pakte me meteen. Hoe ontzettend toepasselijk op hoe ik in mijn leven ben gezet na de diagnose nefrotisch syndroom.

“Ik ben op weg naar de horizon
Ik ben op weg naar de horizon
En ik weet niet wat erachter ligt
De grote wereld waar alles kon
Die is behoorlijk uit evenwicht”

Ik ben ook op weg naar de horizon, naar het, hopelijk, herstel dat daar gloort. Alleen was ik gisteren te moe om ook maar iets te doen. Dus ook schrijven lukte niet. Het gevoel in alles achter de feiten aan te lopen, je vooruit te moeten slepen. De vermoeidheid door al 4 weken achtereen veel te weinig uren te slapen. Het begint me op te breken. Lichamelijk maar inmiddels ook, steeds meer, geestelijk. Verdriet en frustratie voeren de boventoon en dat is wel het laatste dat ik wilde. Maar het lukt me even niet mezelf de spreekwoordelijke: ‘schop onder de kont’ te geven.

Vandaag stond deel 2 van het seizoen gereed maken van onze caravan op de planning. Deel 1 was het op de plek zetten en de vaste vloer leggen. Dat deel hadden we al eerder gedaan. Althans, manlief had dat al gedaan. Normaal gesproken is de voortent en luifel plaatsen een routineklusje die we, met zijn tweeën, binnen no time geklaard hebben. Maar dan werkte ook mijn lichaam gewoon mee. Vandaag helemaal niet. Mijn handen en voeten staan weer helemaal krom van de kramp. En voor mij zit er dus niets anders op dan, gefrustreerd en verdrietig, toekijken hoe hij alles alleen moet doen. Wat een beroerde lessen om te leren, ik, de vrouw, die altijd wil en kon helpen. Samen, dus ook samen dingen doen, is voor mij heilig!

Inmiddels is alles gelukkig klaar. Met gepaste hulp van mij, drinken inschenken. Immers ook de innerlijke mens heeft verzorging nodig.

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: