CovidRed onderzoek

Misschien heb je het ergens al gelezen of gehoord maar het UMC Utrecht is een onderzoek gestart of misschien een ‘slimme’ armband mee kan helpen in de strijd tegen Covid-19. De ‘slimme’ armband meet gedurende de nacht, want de armband draag je alleen tijdens je slaap ( 4 uur minimale draagtijd ), de veranderingen van je gezondheid zoals temperatuur, hartslag en ademhaling en duur van je slaap. Een verandering in deze indicatoren kan duiden op een besmetting met Covid-19. Zo zou de armband een besmetting kunnen signaleren, dagen voordat je als drager symptomen heeft.

Mijn vriendin voor de rest van het jaar!

Officieel is de armband ontwikkeld voor vrouwen die graag zwanger willen worden. Zoals is aangetoond stijgt bij de ovulatie onderandere de temperatuur en dit zou dan weer de vruchtbare periode aangeven. Met als bedoeling dat er op dat moment werk aan de winkel is voor het beste resultaat. Begrijp me vooral niet verkeerd, zwanger worden is niet de bedoeling en zal op mijn leeftijd dan ook een zeer interessante uitkomst zijn. En naar wat ik gelezen heb is de armband enigszins aangepast om voor dit onderzoek geschikt te maken.

Ik moet zeggen dat ik wel meteen geïntrigeerd was. Dus de informatie opgezocht, lang leve Google, en alles eens op mijn gemak doorgelezen. De aanmelding gedaan, kleine, eerste vragenlijst ingevuld en kreeg meteen via de mail een uitgebreide vragenlijst. Ook daar heb ik me meteen doorheen gewerkt. Ergens in mijn achterhoofd het ‘stemmetje’: “Ik zal vast niet mee mogen doen door mijn medicatiegebruik”. Maar tot mijn verbazing rolde ik overal doorheen en kreeg ik een bevestigingsmail dat binnenkort alle benodigdheden worden  toegestuurd. De armband, prikmateriaal en gebruiksaanwijzingen van de armband en de bijbehorende app.

Iedere ochtend een paar vragen invullen in de app. Maar ach, dat kan geen moeite genoemd worden wat mij betreft. Vooral omdat ik toch retevroeg wakker en dus uit bed ben door mijn, inmiddels zo gehate, Prednison gebruik.
Ook moet ik over de testperiode, die totaal zo’n 7 tot 9 maanden zal gaan duren, iedere 2 weken een online vragenlijst invullen, opnieuw appeltje eitje wat mij betreft en 4 keer bloedprikken middels een vingerprik en dit opsturen. In het verzamelde bloed onderzoeken ze dan of er antistoffen tegen Covid-19 zijn aangemaakt.

De werkwijze…

Al met al sta ik dus positief tegenover het onderzoek en dus: ‘Ik doe mee!’ ( En nee, dit is geen reclame of promotie om je over te halen dit ook te doen ). Ik doe mee omdat ik persoonlijk best wel huiverig ben om Corona te krijgen. Mijn gezondheid is alles behalve optimaal en ik wil er alles aan doen om de risico’s voor mijzelf te beperken. Covid-19 en nierfalen, een hartafwijking en vorig jaar ineens, out of the blue, die longontsteking hebben ervoor gezorgd dat ik meer bewust probeer te worden wat wel en niet goed voor me is. Dus ja, ik houd me zo goed mogelijk aan alle ‘regels’ en tot nu toe heb ik het geluk dat ik nog niet ten prooi ben gevallen aan het Coronavirus. En dat wil ik graag zo houden.

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: