Schrijven…

Ik ben blij met mijn blog. Blij dat ik alles van me af kan schrijven/typen. Het schrijven doe ik in een notitieblok op mijn mobiel. Zo kan ik continue iets wijzigen of toevoegen. Typen dus…

Schrijven op papier is iets wat ik bijna nooit meer doe. Hooguit een kattebelletje voor thuis of op mijn werk als ik iets aan een collega wilde laten weten. Ja, ik weet het, voor dat laatste heb je prachtige digitale programma ‘s. Je kunt een mail of bijvoorbeeld via Teams een chat sturen. Allemaal prachtig als dat op die manier is afgesproken maar bij mijn collega’s werken notitiebriefjes blijkbaar het fijnst. Hoe dan ook…. ik schrijf dus sinds ik me,  inmiddels 3,5 week geleden, ziek moest melden niet meer met een pen.

Vandaag wilde ik wel iets opschrijven. En na nog geen 3 woorden schoot mijn hand weer in een kramp!
Shit, shit, shit! Dacht ik toch dat ik er bijna af was! Het ging zo goed. Een paar dagen geen kramp, gisteren 1 keer en vandaag na het schrijven gaat het maar weer door!
Verdorie, ik had zo gehoopt dat de verlaging van de Furosemide de oplossing was en blijkbaar dacht de Nefroloog dat ook, immers hij heeft de dosering nog meer verlaagd dan dat ik zelf al had gedaan?!

Schrijven met een pen, iets dat zo normaal zou moeten zijn, is voor mij dus ineens blijkbaar helemaal niet meer ‘normaal’. Een pen vasthouden, wie denkt daar nu nog over na? Vanaf je vroege kinderjaren doe je immers niet anders, tekenen, verven, schrijven. Je hand in de welbekende stand, pen, potlood, stift of kwast tussen de duim en wijsvinger, links of rechts. De rest van de vingers krom. Erover nadenken is niet nodig. Het is een automatisme. En dan kom je ineens tot de conclusie dat ‘automatisme’ niet per definitie ‘vanzelfsprekend’ betekent.

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

4 gedachten over “Schrijven…

 1. Ook jouw collega uit Emmen is van de notities op papier…. maar dwze zal ik typen

  Hou vol
  Houd moed
  En blijf jouw positiviteit zoals ik je ken aan de telefoon vasthouden

  Knuf

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: