Voorzichtig positief!

Vandaag had ik weer een afspraak bij de nefroloog. Redelijk nerveus reed ik naar het ziekenhuis. Op naar Poli 4, Interne Geneeskunde. Toch in mijn achterhoofd ergens de angst dat er toch weer iets niet goed is.
Vooral omdat ik zoveel klachten door de medicatie heb. Met name de krampen die ik had ( inmiddels minder doordat ik zelf de Furosemide al iets had verlaagd ), het hyper zijn, het slechte slapen, mijn hersenen die overuren draaien, het niet kunnen concentreren, de hoofdpijn, de tintelingen in mijn handen en benen/voeten en het krachtverlies in mijn handen.

Maar al met al viel het heel erg mee. De eiwitten in de urine zijn iets lager en de eiwitten in mijn bloed iets hoger. Dat is precies de kant die we op willen! ‘Ik ben voorzichtig positief, al blijft het een lang en zwaar traject voor u! ‘ , waren de woorden van de arts! Het nerveuze gevoel gleed als een zwaar deken van me af. Alleen het eerste deel van de zin bleef maar hameren…. ‘Ik ben voorzichtig positief…’

De bloedarmoede die leek te ontstaan is ook niet erger geworden dus voorlopig hoeven we daar geen medicijnen voor.
Wel zijn de leukocyten nog veel te laag. Daarom wordt de exodan verlaagd van 200 mg naar 150 mg per dag. Over 2 weken weer bloedprikken om te kijken hoe het dan gaat. En 14 april krijg ik daar dan weer de uitslag van.

De Furosemide gaat ook omlaag. Dit om te kijken of de kramp die ik zo erg had weg wil blijven. Wel moet ik meerdere keren per week mijn gewicht in de gaten houden. Als dat stijgt moet de furosemide weer omhoog.

Helaas moet de Prednisolon nog op 60 mg per dag blijven. Voorlopig blijf ik dus hyper en zal mijn concentratie slecht blijven Ook houdt dat meteen in dat ik vast blijf zitten aan de Temazepam om toch een paar uurtjes per nacht ( nog steeds gemiddeld maar 6 uur ) te kunnen slapen.

Met mijn lever lijkt vooralsnog gelukkig niets aan de hand te zijn. Het Bilirubinegehalte was goed.
Waarom ik dan toch zo’n gele huidskleur in mijn gezicht krijg is niet duidelijk. Maar blijkbaar verontrust het de nefroloog niet dus moeten we het daar even mee doen. Wie weet trekt het weer weg.

Al met al: eindelijk maar toch goed nieuws!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

2 gedachten over “Voorzichtig positief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: