Geen klaagzang.

Dat zou eigenlijk de titel vandaag worden. Maar het blijkt wel weer, je nieuwe blog kun je beter niet de dag van te voren gaan bedenken. Er kan immers nog van alles veranderen. En zie hier: Het is nu 3.40 uur en ik zit klaarwakker, na nog geen 4 uur slapen, in de kamer. Met een brein dat alweer overuren draait.

In mijn jeugdjaren, vanaf een jaar of 14 zal dat zijn geweest, hield ik van gedichten schrijven zowel in Nederlands als later ook in het Engels. Of misschien moet ik het verhaaltjes op rijm noemen, over de dagelijkse perikelen die een onzekere puber bezighouden. Hoe dan ook, ik deed een poging. Helaas zijn de notitieblokjes met mijn schrijfkunsten, ergens in èèn van mijn vele verhuizingen, verloren gegaan. En is in mijn latere leven mijn geheugen er niet beter op geworden. Met als gevolg dat ik me ze niet meer kan herinneren en dus ook niet opnieuw op kan schrijven. Jammer, ik had ze graag nog eens doorgelezen.
Gisteren schoot me te binnen dat ik nog wat latere ‘werken’, klinkt zo lekker chique, in mijn mail moest hebben staan. Dus maar eens op zoek gegaan en verhipt ik had er nog een paar. ( ter info: Ik ‘dicht’ al jaren niet meer, inspiratieloos? )

Maar dàt zou dus het onderwerp vandaag zijn. Geen klaagzang maar een gedichteling à la Jeannette uit 2006. En omdat ik ook mijn eigenwijze ‘ik’ geen onrecht aan wil doen plaats ik het, alsnog, hieronder:

“Once I was sitting by the sea,
when a little bird came flying to me.
It whispered softly in mij left ear…
“The summer is coming, it’s close, it’s near”
 
That little bird sat by my side,
looking at me with eyes zo bright.
Watching if I did understand.
If I really did see what he meant.
 
As soon as he saw the light in my eye.
He lifted his wings and started to fly.
As he came higher he started his song,
about a summer warm and long.
 
I looked at the bird as he flew away
Enjoying the experience of this day.
©2006

Geen klaagzang maar een ‘throwback’ naar genieten.

Fijne dag allemaal!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: