Veranderingen.

3 weken onderweg in deze mallemolen van mijn leven.
3 weken waarin er zoveel veranderd is.
In 3 weken van behalve wat futloos/ moe naar een vreselijk moe lijf dat snakt naar meer rust maar het niet krijgt.
En van een werkend, best wel intelligent brein naar een, voor mijn gevoel dan, wolkendek. Maar dan wel 1 op orkaankracht. Een niet te stoppen flow aan informatie, al dan niet de reeds aanwezige, die maar door elkaar heen blijft draaien. Zo verwarrend en erg beangstigend omdat de ‘stopknop’ niet te vinden is.

In 3 weken ook inmiddels de uiterlijke bijwerkingen van de Prednisolon: het ‘volle maan gezicht’, niet te vermijden en o zo charmant, is wassende in het tweede kwartier om even in de passende termen te blijven. Mijn ringen heb ik niet meer om want ze passen niet meer. En ook mijn buik doet vrolijk mee met de gedaanteverwisseling. Ik begin ik  mezelf inmiddels met Quieci de lachende (al kan ik er zelf niet om lachen), happy of beter bekende dikke boeddha te vergelijken. Alleen ben ik de vrouwelijke versie. Nu hopen dat de mythe, geluksbrenger, ook uitkomt. In hoeverre over mijn buik wrijven daarbij gaat helpen weet ik niet. We kunnen het proberen.

De foto in mijn intro bij ‘Over’ is gemaakt in oktober 2020. Toen ik nog volop en bij mijn weten, goed gezond, in het leven stond. Net gestart met een nieuwe baan waar ik me vanaf dag 1 thuis voelde. Voor mijn gevoel liep mijn leventje dan ook heerlijk relaxt. Een gezin, 3 katten, leuke, nieuwe baan, een fijn (t)huis. En nu, amper 5 maanden later, heb ik nog steeds een gezin, 3 katten en een (t)huis (gelukkig) maar loopt daarin nu een zombie rond die vaak moet huilen en te moe is om maar iets leuks of nuttigs te doen.
Ik ben nooit een modepoppetje geweest, netjes en verzorgd zou ik me durven omschrijven en een kilootje meer of minder (al is minder wat mij betreft voor mezelf fijner) maakte me ook niet veel uit. Zolang het maar onder de 90 kg bleef. Ik had me er al enigszins  bij neergelegd dat de overgang, waar ik midden in zit, ook geen goed zou gaan doen aan de vorm van mijn lichaam. De 76 kg van 5 jaar geleden zal een herinnering blijven. Maar het opblazen uiterlijk zoals nu geeft mentaal al helemaal geen boost. Ook is het zwaarder worden niet goed voor mijn, toch al, protesterende spieren. Om nog maar niet te spreken van kleding die in zeer korte tijd minder prettig zit/niet meer past. Hoe dan ook: Ik kijk met enige weemoed terug naar de foto van vorig jaar en probeer mezelf te herkennen. Met de nadruk op ‘probeer’. De selfiecamera zal in ieder geval de aankomende tijd niet worden gebruikt. Die confrontatie gaat me net even te ver.

Ter info:

Hoe lang ik doe over het schrijven  van 1 blog!?

Ik begin zo ongeveer meteen na mijn pillenontbijt te schrijven in het notitieblok op mijn mobiele telefoon. Soms ervoor als ik weer eens erg vroeg uit bed ben, zoals vanochtend, 6.20 uur, want ik heb toch nog 6 uur kunnen slapen op een Temazepam en een paar druppels CBD. Ik ga kijken of de druppels een inwerkperiode nodig hebben.
Daarna lees ik het nog ongeveer 300 keer door (oké, overdrijven is een vak maar geloof me, het is vaak), verbeter en vul aan, twijfel, verbeter nog meer, wis zinnen, schrijf ze anders, om dan vervolgens terug te keren naar wat er ongeveer eerst stond, leg de notitie aan de kant, probeer iets anders te doen, hoofd weer op hol, nog meer gedachten, wijzigingen, notitieblok maar weer open, doorlezen, aanvullen, wijzigen, een eventueel bijpassend plaatje/foto zoeken om de zaken op te leuken…en ga zo maar door.
Uiteindelijk moet ik mezelf dwingen: Dit moet het maar zijn voor vandaag! En dan post ik mijn verhaal van die dag. Zoals nu na 3,5 uur stoeien.

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: