Bijna 2 weken onderweg.

Afgelopen maandag bloed laten prikken en urine ingeleverd bij Certe. En inmiddels gebeld door de nefroloog.


De uitslagen van bloed en urine zijn nog steeds hetzelfde. Geen verbetering nog (maar dat is na 2 weken ook niet te verwachten natuurlijk) al hoop je stiekem, tegen beter weten in, op een wonder. Toch is er ook geen verslechtering te zien. Dus dat dan weer positief. Wel blijkbaar een beginnende bloedarmoede die we in de gaten moeten houden. Daarom mag ik over 2 weken weer prikken op alle gebruikelijke waardes plus bloedarmoede en vitamine gehaltes. Dan de 30ste weer een consult in WZA voor de nieuwe uitslagen.


Ik, als planner (want ja, ik probeer als het even kan nog ergens, liefst op alles, grip te houden) heb ook gevraagd wat de te verwachten termijn van deze medicijncocktail is:
3 maanden Prednison 60 mg en dan hopelijk beginnen met langzaam afbouwen (mits het effect waar we voor gaan wordt bereikt).
De Endoxan minimaal een half jaar en daarna een overstap naar iets anders. Die laatste ben ik qua naam even kwijt maar die mag dan nog iets van anderhalf jaar. Uiteraard ook dit alles weer met alle mitsen en maren.


Ook heb ik hem gevraagd wat ik aan de huilbuien kan doen. Iedere dag word ik wel weer, en vaak meer dan eens, door iets getriggerd wat me in huilen uit laat barsten. Ik heb in tijden niet zoveel gehuild.
Volgens hem reageer ik, net als veel mensen zo op de Prednison en als ik zo emotioneel blijf overweegt hij me Haldol voor te schrijven. Wat een ellende… ook nog aan de antipsychotica?
Wel zei hij dat mijn ziekmelden voor werk heel verstandig is geweest. Benadrukte heel expliciet dat ik me moet beseffen dat ik echt heel ziek ben ook al is dat aan de buitenkant niet te zien. Mijn lichaam en geest zijn alle aanwezige energie nodig om niet zieker te worden en uiteindelijk juist weer beter.
De spanning en stress rondom werken zou juist averechts kunnen gaan werken.

Schiet me ineens te binnen dat ik helemaal vergeten ben te vragen wat de uitslag van de nierscan was. Wat stom. Dus maar een berichtje naar de arts gestuurt via de BeterDichtbij app. Hopen op een snelle reactie.

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: