Herinnering

Vandaag alweer een jaar geleden dat ik opnieuw naar de huisarts ging omdat ik me zo ziek voelde, benauwd, grieperig, vocht vasthouden en met een antibioticakuur die maar niet zijn werk deed.
Bij de huisarts werd al snel besloten dat ik naar het ziekenhuis zou moeten.


Na een lange zit op de SEH met het nodige bloedprikken en wachten op uitslagen werd me verteld dat ik zou worden opgenomen met een longontsteking. Wat een schrik! Mijn man en ik vroegen meerdere keren of het Corona kon zijn maar men wilde er niet op testen want het kwam immers nog niet voor in Noord Nederland dus dat was nergens voor nodig. Nog steeds hebben wij onze twijfels.


Toch was ik ook opgelucht. Ik was dus echt ziek, er was duidelijkheid en nu kon er gericht iets aan gedaan worden.
Andere antibiotica en verschillende ‘pufs’ zorgden na een paar dagen voor verlichting. En bij toeval werd tijdens een longfoto ook nog even geconstateerd dat ik een aangeboren hartafwijking heb en dat ook daar nog verder onderzoek voor nodig zou zijn. Dit zou dan ook meteen de oorzaak zijn van het vasthouden van vocht.
Van nooit ziek naar ineens in een lappenmand waar ik niet meer uit zou komen?
Na een week mocht ik, genoeg hersteld, weer naar huis met medicatie voor de benauwdheid en 4 kilo lichter door de vochtafdrijvende medicatie.


De toen voorgeschreven Furosemide slik ik nog steeds.
Alleen nu vraag ik me wel steeds meer af of ik het vocht vasthield omdat mijn hart niet goed is of omdat toen mijn nieren ook al niet goed waren?
Immers, die hartafwijking had ik al 52, inmiddels 53, jaar en nooit heb ik problemen gehad met mijn gezondheid op wat voor gebied dan ook.
Hoe dan ook, ik hoop morgen meer duidelijkheid te krijgen tijdens mijn afspraak met de nefroloog….

Het is nooit wat het is!

Gepubliceerd door Niergeklier

50+, vrouw, moeder, oma, nierpatiënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: